FMPM Marketing

Op deze pagina vindt u informatie over de manier waarop FMPM u van dienst kan zijn op het gebied van marketing.

Internetmarketing

Internetmarketing is de motor van uw site. U heeft een website laten maken maar wat nu? Bezoekers komen (net als bij uw “gewone” bedrijf) niet vanzelf bij u terecht. Ze zullen moeten weten dat u bestaat. Daarom is het belangrijk om eerst uw site geschikt te maken om gevonden te worden. Daarna zult u de website actief moeten gaan promoten. Dit is kort gezegd de basis van  internetmarketing.

Er zijn verschillende manieren om via internetmarketing bezoekers op uw site te krijgen. Hieronder staan de belangrijkste manieren genoemd. FMPM kan u desgewenst helpen om (meer) bezoekers op uw site realiseren!

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Vrij vertaald kun je zeggen dat het staat voor het optimaliseren van uw website om gevonden te worden, of liever nog, op top-posities te verschijnen in zoekmachines. Sinds jaar en dag is Google met een marktaandeel van meer dan 90% de bekendste en belangrijkste zoekmachine in Nederland. Daarom is het logisch om uw website voor vooral deze zoekmachine te optimaliseren. Het optimaliseren van een website heeft 2 belangrijke aspecten:

  1. Het technisch geschikt maken van uw site. Om de zoekmachines optimaal de gelegenheid te geven om uw website te kunnen doorzoeken moet het de zogenaamde robot van de zoekmachine zo makkelijk mogelijk gemaakt worden om uw site door te nemen. Hiervoor kunt u de website technisch zo inrichten dat de robot probleemloos zijn weg vindt.
  2. Het tekstueel geschikt maken van uw site. Google leest niet alleen de teksten die ook de bezoeker op uw site ziet maar ook verborgen codes en teksten aan de “achterkant” van uw website. Het is van groot belang dat alle teksten (ook die verborgen zijn) zo geschreven zijn dat zij aansluiten bij de inhoud van de pagina en eigenlijk nog belangrijker de woorden waarop u gevonden wilt worden door potentiële bezoekers.

Adwords

Adwords is de advertentieafdeling van Google. Wanneer u een zoekopdracht intypt in Google ziet u aan de rechterkant de zogenaamde “gesponsorde koppelingen”. Dit gedeelte wordt gevuld door wat Google Adwords noemt. Het zijn als het ware kleine advertenties die gekoppeld zijn aan het zoekwoord dat u heeft ingetypt. De zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden kunt u zelf bepalen. Ook de landen, regio’s of zelfs plaatsen waarin uw advertenties aan zoekers worden getoond kunt u zelf bepalen. Voor elke zoeker die u op de site ontvangt via de advertenties betaalt u een vooraf bepaald maximum bedrag aan Google. Het bepalen van de juiste zoekwoorden, doelgroepen en het schrijven van advertenties die uw website voor het laagst mogelijke bedrag bezoekers brengt  is een tijdrovend en intensief proces. Het vereist specifieke kennis en constante aansturing van instellingen van de software en zoekwoordn om een optimaal resultaat (= veel bezoekers voor weinig geld) te behalen.

Design en DTP

Twee dingen die veel met elkaar te maken hebben en het imago van uw bedrijf bepalen. FMPM kan u helpen een eigentijdse en passende identiteit te ontwikkelen. Ook wanneer u al een basis huistijl heeft kan FMPM in uw stijl DTP werk verrichten. Hieronder staat een kort overzicht van de dingen die wij voor u op dit gebied uit handen kunnen nemen:

Het ontwikkelen van een eigentijdse en passende huisstijl

Om uw bedrijf op te laten vallen tussen uw concurrenten kunt u ons een doordachte huisstijl laten ontwikkelen. Een huisstijl moet in ieder geval uw doelgroep aanspreken. Daarnaast is het belangrijk om uw bedrijf een bepaalde uitstraling te geven die past bij uw bedrijfsfilosofie.
Een goede huisstijl geeft de klant en bepaald gevoel bij uw bedrijf en onderscheidt u van uw concurrenten. Dat is precies wat u wil! Om een uniforme en herkenbare uitstraling te krijgen is het slim om uw huisstijl in al uw uitingen door te voeren, bijvoorbeeld in uw website, facturen, visitekaartje enz.

Flyers, folders en catalogi

Een bewezen manier om potentiële klanten te informeren over uw producten of diensten is via flyers en folders. Of het nu gaat om een tijdelijke actie of een uitgebreide informatieve folder of productcatalogus, het gaat er om dat de uiting de juiste boodschap overbrengt aan de lezer. Het concept, de teksten en het DTP-werk kunnen wij voor u verzorgen.

Advertenties

Hoe zorgt u er voor dat uw advertentie er uit springt ten opzichte van uw concurrenten? Dat is een belangrijke vraag met het oog op de alsmaar stijgende advertentietarieven. Het primaire doel van een advertentie is om uw bedrijf onder de aandacht van zo veel mogelijk mensen te krijgen maar u wilt ook dat ze vervolgens actie ondernemen. Een goede advertentie moet aan veel voorwaarden voldoen en doordacht worden opgesteld. FMPM kan u helpen met een concept, actie, teksten en de opmaak van advertenties. Het doel is altijd om zoveel mogelijk rendement te behalen uit elke uitgegeven Euro!